Seizoen 2012

Na een succesvol 2011 was iedereen bij okidokiracing.be gemotiveerd om er opnieuw een prachtig seizoen van te maken.

Enkele kleine punten aan de motorfiets werden verbeterd en een succesvolle voorjaarstraining in Spanje zorgde voor nog hogere ambities.

Dit bleek ook tijdens het eerste raceweekend van het seizoen waar Vick zich in het BK Superbike op de eerste startrij trainde en een goede eerste race kende. Misschien wel met teveel vertrouwen ging de 2e race van start in al in de eerste bocht ging het mis. Vick opende te gretig gas en werd met een mega high-sider van zijn BMW S1000RR geworpen.
De landing was hard en Vick liep een serieuze schouderblessure op waarmee hij 3maanden buiten strijd was. Ook de BMW had zware schade. Eigenlijk was het van dat moment af een seizoen om snel te vergeten. Zeekr toen er bij de come-back in juli opnieuw een crash was te Oschersleben. Geen lichamelijk ongemak deze keer, maar de pas heropgebouwde BMW was opnieuw zwaar beschadigd.
Gelukkig ging het vanaf dan bergop en met een overwinning tijdens de 6u van Francorchamps werd Vick dankzij de resultaten van Team Herpigny toch nog Belgisch Kampieon Endurance. Veel had hij niet bijgedragen, maar op de 6u stond hij er toch.
Tenslotte was er nog het onvergetelijke avontuur met Team Bike Design. Samen met Rafael Sinke en Nicky De Wit nam Vick deel aan de 24u van Le Mans die verreden wordt in het kader van het wereldkampioenschap Endurance.
Na een bijna foutloze week werd met een 17e plaats in hun klasse een mooi resultaat behaald.
Een pechseizoen werd hiermee dan toch nog afgesloten met een overwinning in Spa-Francorchamps en 3 WK-punten in Le Mans.