Project 2014

Isle of Man TT

Isle of Man TT

“There is nothing on Earth quite like the Isle of Man TT Races. No other motorcycle race is held on such a challenging track as the 37-mile plus Mountain Course with its seemingly never-ending series of bends, bumps, jumps, stone walls, manhole covers and telegraph poles.”
Bij het zien van beelden uit de IOMTT besliste Vick dat ook hij met motorfietsen wou racen. Dat het ooit zover zou komen om zelf mee te doen aan dit wereldbekende en spectaculaire evenement was op dat moment nog een verre, stoute droom.
Dankzij de opgebouwde resultaten van de laatste jaren en vooral een schitterend debuut in het IRRC in 2013 is het in 2014 echter zover.
Een project als de IOMTT vraagt een hoop organisatie, tijd en middelen. Maar ook moet iedereen binnen het team er klaar voor zijn. En dat zijn we.
De uitdaging om als “newcomer” aan te treden zijn niet min. Het circuit van meer dan 60km moet tijdens de trainingsweek onder de knie gekregen worden en de aard van het circuit dwingt rijder en machine tot het uiterste. Tijdens de 2e week van het event vinden de eigenlijke races plaats, met als hoofdrace de Senior TT op het einde van de week. In 2uur tijd worden er dan 6 ronden van 60km afgelegd.
Voorspellingen maken is moeilijk en misschien zelfs zinloos, maar we zijn zeker dat we daar een mooi debuut kunnen maken om zo een mooie basis te leggen voor mooie resultaten in de toekomst.
Het is alweer enkele jaren geleden dat er een Belg aanwezig was (Marc Fissette in 2009) en een Vlaamse deelname is alweer 10jaar geleden.
De IOMTT wordt georganiseerd door de overheid van het IOM en zij steunen ten volle onze deelname. Ter voorbereidingen staan er 2 weekends op het programma waarin Vick zal kennis maken met de Mountain Course onder begeleiding van ervaren TT-piloten.

IRRC

IRRC

Net als vorig jaar zal Vick proberen een gooi te doen naar een goede eindklassering in het IRRC (International Road Racing Championship). Hiervoor zullen we verder moeten gaan op het elan vorig seizoen. Kwalificaties op de eerste startrij en podia verzamelen.
Deze race serie zal twee manches in België organiseren. Dit in Oostende en Chimay. Dit zijn ook, en dit niet toevallig, de sprintwedstrijden in België met het hoogst aantal toeschouwers. Super interessant dus voor onze sponsors.