History

Ontstaan

Okidokiracing is een race team dat reeds in 2007 werd opgericht. Dit door Tom De Ridder en Vick De Cooremeter. Het doel? Deelname aan uithoudingswedstrijden in de No Budget Cup (NBC). Dat eerste jaar werd er veel geleerd maar toch werd het jaar al afgesloten met 2 podia. Wat het potentieel van het team onderstreepte.

Met nieuwe piloten naast Vick, Wim Bieseman en Jimmy Michiels werd zowel in 2008 als in 2009 de titel behaald in het NBC kampioenschap.

Parallel behaalde Vick in 2009 de titel van Belgisch kampioen Supersport Junior.

Door beperkingen opgelegd door het NBC reglement werd voor 2010, uitgekeken naar andere mogelijkheden. Wim bleef in de NBC en Vick deed verder in het BK Supersport en later BK Superbike. Er werd ook verder actief deelgenomen door Vick in de BMEC (BK Endurance). Dit ook met de nodige successen. Hierdoor kon ook weer een pak aan ervaring worden opgedaan. Dit zowel in 2010 als in 2011 en 2012.

Gesterkt door deze successen werd beslist om In 2013 opnieuw ons eigen team te runnen. Voor de Endurance races kwam er een nieuwe samenwerking tussen Wim en Vick en daar kwam ook de ervaren Didier Boelens bij. In Het Club MET kampioenschapwerd het seizoen beëindigd met een 2e plaats in het eindklassement op 1 puntje van de eindoverwinnaars. En na een sterk seizoen in het IRRC behaalde Vick een 3e plaats in de eindstand na 3podia en een pole-position tijdens het seizoen.

Palmares okidokiracing.be

– Kampioen NBC 2008 en 2009
– Belgisch Kampioen Supersport Junior 2009
– Best Rookie Club MET 2009
– 4e Belgisch Kampioenschap Supersport Inter 2010

– 3e plaats 6h Francorchamps 2010 (Team Herpigny – BMW Motorrad Belux)
– Belgisch Kampioen Endurance 2011 BMEC (Team Herpigny – BMW Motorrad Belux)
– 4e Belgisch Kampioenschap Superbike Inter 2011

– 2e plaats 6h Francorchamps 2011 (Team Herpigny – BMW Motorrad Belux)
– 2e plaats IRRC Chimay 2011

– Belgisch Kampioen Endurance 2012 BMEC (Team Herpigny – BMW Motorrad Belux)
– Winnaar 6h Francorchamps 2012 (Team Herpigny – BMW Motorrad Belux)
– 25e 24h Le Mans 2012 (18e EWC-klasse 3WK-punten) (Team Bike Design Benelux)

– 3e plaats eindstand IRRC 2013 (2e plaats Chimay, 2 3e plaatsen Frohburg, Poleposition Chimay)
– 2e plaats Club MET Kampioenschap 2013 op 1punt van 1e plaats. (twee overwinningen, twee 2e plaatsen, 1DNF)

– 3e plaats Trophy 6u Francorchamps 2013

Overzicht (Klik)

Seizoen 2013

Seizoen 2012

Seizoen 2011

Seizoen 2010

Seizoen 2009

Seizoen 2008

Seizoen 2007