Okidokiracing.be heeft weer een fijn raceweekend achter de rug.

Dit weekend vond de derde manche van het IRRC plaats op de omloop van Oostende. Er stonden bovendien ook 2 wedstrijden voor het open Belgisch kampioenschap op het programma.

20140621_100745 (Large)

 

Zaterdag 21/06

Op zaterdag stonden de verschillende kwalificaties op het programma. Als afsluiter van de dag de 1e race van het OBC Superbike.

_facebook_-610224525

De eerste kwalificatie verliep een beetje stroef. Vick had duidelijk wat afkickverschijnselen na zijn wedstrijden op het eiland Man. Na meer dan 1800 km rondrazend aan hoge snelheden op de TT zich aanpassen aan het stop en go parcours verliep niet zo vanzelfsprekend. De overstap van vloeiende lijnen aan hoge snelheden naar het gooi en smijtwerk met forse remmanoeuvres en heftige acceleraties vroeg toch een beetje tijd. Maar zoals hij het tijdens de TT verstandig aanpakte liet hij zich ook in Oostende niet zot maken. Beetje bij beetje kwamen de juiste reacties voor dit specifieke parcours terug en Vick kon zo gestaag zijn tijden terug verbeteren.

_facebook_-1692669819

– 1e kwalificatie OBC Superbike:               1:13.150

– 1e kwalificatie IRRC Superbike:                               1:12.250

– 2e kwalificatie OBC Superbike:                               1:12.143

– 2e kwalificatie IRRC Superbike:                               1:10.657

Gecombineerd bracht dit hem op een 10de startplaats voor de OBC wedstrijden en op een 7de plaats voor de twee manches van het IRRC.

_facebook_-70043568

Niettegenstaande zijn start van op derde rij niet zo super was, kon Vick zich al snel naar voren werken tot op de 6de plaats. Door een valpartij werd de race na 6 ronden stilgelegd met de rode vlag. Nadat de baan terug werd vrijgegeven kon opnieuw van start gegaan worden voor het tweede deel van de wedstrijd. Opnieuw was de start niet echt super en hierdoor werd Vick in de eerste bochten wat naar achteren gedrumd. Maar al snel had hij het goede tempo weer te pakken en kon hij zich terug naar voor werken. Uiteindelijk kwam hij, na een mooie inhaalrace, toch nog als zevende over de finish. De cumul van beide wedstrijdhelften gaf ook als eindresultaat een zevende plek. Bovendien zette hij in het tweede gedeelte van deze eerste wedstrijd zijn beste chrono van het WE neer. Met  een tijd van 1:10.368 was hij ook meteen een volle seconde sneller dan zijn beste tijd op deze omloop van vorig jaar. Van een mooie progressie gesproken!

Om veilig te stellen dat zijn starts van de nog te volgen wedstrijden vlotter zouden verlopen, werd beslist een nieuwe koppeling in de RR in te bouwen. Mario, Tom en Harald voerden deze taak zoals altijd minutieus uit en voor het avondeten stond de moto dan ook perfect klaar voor de wedstrijden van zondag.

Zondag 22/06

De eerste manche van het IRRC vond plaats om 11 uur. Ondertussen, mede door het prachtige weer, was het publiek reeds massaal aanwezig. De start verliep al een pak beter en Vick kon direct met het koppeloton aansluiten. In het IRRC wordt hard gestreden voor elke meter en er worden zeker geen cadeaus uitgedeeld. Vick moest alles geven om zijn plaatsje veilig te stellen en kwam na 15 ronden als zesde over de streep.

Om 14u20 ging dan de tweede wedstrijd voor het OBK van start. Ditmaal schoot Vick als een pijl uit de boog weg van op de derde rij. Hierdoor kwam hij in een mooie vijfde positie door na de eerste ronde. Met strakke ronde tijden ( allemaal in de 1:10) kon hij mooi aansluiten met de top. Ronde na ronde kwam hij zelf dichter en dichter om uiteindelijk als derde over de finish te komen. Een welverdiend podium was binnen.

20140622_160143 (Large)20140622_160137 (Large)

Tenslotte werd de tweede manche van het IRRC verreden. Ook ditmaal kende hij een goede start en kwam na de eerste doortocht als vijfde door. Ook nu reed Vick aan een strak en regelmatig tempo een sterke wedstrijd. Hij kon echter niet voorkomen dat Didier Grams (voorlopig leider in het kampioenschap), die op zijn beurt zijn start volledig gemist had, sterk kwam opzetten en hem terug voorbijkwam. Ook een andere deelnemer kwam hem nog voorbij. Hoe hard hij ook in de eindfase van de wedstrijd nog probeerde, dat plaatsje kon hij niet meer terugpakken. In het zog van Jochem kwam hij met een miniem verschil van 3 tiende seconde als 7e over de eindmeet.

_facebook_1323016299

 

Hoewel we misschien graag wat meer puntjes voor het IRRC hadden gesprokkeld, al bij al een geslaagd race WE. Bedankt ook aan al de sponsors en supporters die ons ter plaatse zijn komen aanmoedigen.

20140622_150654 (Large) 20140622_154726 (Large)

 

 

 

 

 

Zaterdag 28/06 staat er nog de deelname aan een 6 uurs wedstrijd in Donington (UK) op de kalender. Vick zal als gastrijder deelnemen in het team van Megamax maar wel met zijn eigen S1000 RR als vervanger van een gekwetste rijder uit dit team. Zondag 29/06 gaan we dan over naar spanning op vier wielen met onze kartingwedstrijd  op het circuit van Antwerp Karting. Er zijn nog een paar plaatsjes vrij dus aarzel niet om nog in te schrijven.

http://www.okidokiracing.be/?p=1000

Groetjes,

 

Okidokiracing.be

20140622_114625 (Large)

Wervelende seizoensstart voor Okidokiracing Team

We hebben er lang op moeten wachten maar vorig weekend was het eindelijk zover. De eerste races van het seizoen 2014, Op het circuit de Varsselring te Hengelo ging het IRRC van start.

Zaterdag stonden de kwalificaties op het programma en zondag volgden dan de eerste 2 manches van het kampioenschap.

Reeds in de eerste kwalificatie kon Vick een sterke prestatie neerzetten en behaalde hij de derde snelste rondetijd. Na analyse van de gegevens werd de BMW S1000RR verder op punt gesteld door Mario en Tom. Om zoveel mogelijk rijtijd te hebben, reed Vick ook mee in de kwalificaties van het ONK/OBK Superbike. Mede door deze bijkomende data kon de fijnafstelling van de motor geoptimaliseerd worden. Bij elke training ging het dan ook een stukje sneller.

1e kwalificatie IRRC 01:51.811 P3

1e kwalificatie OBK 01:51.583 P7

1e Kwalificatie IRRC 01:50.671 P6

2e kwalificatie OBK 01:50.638 P7

Met deze tijden was Vick bijna een volle seconde sneller dan vorig jaar in Hengelo. Er kon dus zondag op de zesde plaats gestart worden in het IRRC.

Na een laatste kleine aanpassing aan de set-up stond de motor tip-top in orde voor de eerste manche van het IRRC.

Op zondagochtend zagen we een supergemotiveerde Vick verschijnen aan de start van de 1e wedstrijd en dankzij zijn goede start wist hij de zesde stek te behouden. Beetje bij beetje werd het veld uit elkaar getrokken en terwijl vooraan Arie Vos en Nigel Walraven een titanenstrijd uitvochten voor de overwinning, kwam de zesde plek van Vick tijdens de race nooit echt in gevaar.

Met een snelste tijd van 1:50.359 kon hij zijn persoonlijk ronderecord nog een beetje scherper stellen. Mede dankzij die scherpe tijden kwam hij ook als zesde over de finish. Doordat naast Didier Grams (winnaar van het kampioenschap in 2013), al de andere deelnemers die voor Vick eindigden als gastrijders aan de start kwamen, kon Vick als tweede vaste rijder toch de 20 punten, die hieraan verbonden zijn, op zak steken.

Om nog wat extra rondjes af te malen en een laatste afstelling uit te testen voor de tweede race van het IRRC, nam Vick ook de start van de wedstrijd voor het ONK/OBK Superbike. Tijdens deze wedstrijd knalde hij zo hard dat hij zelf een 1:49.760 als zijn beste chrono van het weekend liet optekenen. Om geen verdere risico’s te nemen, brak hij zijn wedstrijd af na zeven ronden omdat hij te veel grip verloor door een totaal opgereden achterband. Gezien Vick niet deelneemt aan dit kampioenschap was dit een verstandige beslissing.

De 2e manche van het IRRC kon bijgevolg goed voorbereid aangevat worden. Deze keer verliep de start niet helemaal zoals gewenst en op de uiterst smalle omloop werd Vick wat weggedrukt. Bij de eerste doorkomst kwam hij pas als negende over de start/finish lijn. Het was dus aanvallen geblazen. Ronde na ronde werden plaatsen goedgemaakt. Dit gebeurde meestal in de Molenbocht met spectaculaire uitremmanoeuvres.

Gestaag kon Vick zich naar voor werken en kwam hij uiteindelijk als vierde over de finish. Eén plaatsje achter Didier Grams en opnieuw 20 punten rijker voor het kampioenschap als tweede reguliere rijder.

Deze uitstekende resultaten zorgden voor een meer dan geslaagd weekend voor het Okidokiracing Team.

– Duidelijk de snelste Belgische piloot overall in Hengelo;

– Rondetijd met bijna 2 seconden verbeterd t.o.v. vorig jaar;

– 40 punten verzameld voor het IRRC kampioenschap. Hierdoor staat Vick in de voorlopige tussenstand op een mooie tweede plaats.

 

Alvorens naar het eiland Man te vertrekken voor de TT, zal Vick op donderdag 8 mei deelnemen aan de eerste manche van het Club MET kampioenschap op het circuit van Zolder met de bedoeling de motor verder op punt te stellen en zoveel mogelijk extra wedstrijdritme op te doen.

Vriendelijke race-groeten,

Okidokiracing

 

Eetfestijn Okidokiracing.be op 14 en 15 februari 2014 : 2weken

affiche 5de eetfestijn 2014

 

2 weken zijn we nog verwijderd van deze editie van ons jaarlijks eetfestijn.

Kaarten kunnen jullie reserveren bij Vick via mail, telefoon (zie affiche) of ons contactformulier.

Vermeld hierbij zeker:

– welke dag
– aantal personen
– wat jullie wensen te eten

Alvast bedankt voor jullie ondersteuning en hopelijk tot dan.

Sportieve groeten.

okidokiracing

Nieuwsbrief 31-07-2013 Chimay IRRC & Classic